Dodatne informacije na podpora@aeroklik.si


Navodila za uporabo

Kaj je AeroKlik


Spletna aplikacija AEROKLIK je namenjena naročanju snemanja iz zraka, ki ga izvaja podjetje Aerovizija d.o.o.

Podjetje Aerovizija izvaja aero-termografijo, panoramsko in vertikalno aerosnemanje ter aero-video snemanje. Ker bi radi vse te storitve približali čimširšemu krogu uporabnikov po čimnižji ceni in hkrati pri tem še čimmanj obremenili okolje, smo izdelali spletno aplikacijo AEROKLIK. Z uporabo le-te si uporabniki, ki naročijo storitev znotraj določenega časovnega obdobja, medsebojno nižajo ceno. Npr. za vsak objekt, ki ga naročnik vnese za izdelavo termografskih slik za oceno energetske ustreznosti, povzroči nižjo ceno snemanja sebi in ostalim naročnikom, ki so storitev naročili znotraj tega časovnega obdobja. Snemanje se izvaja ob koncu tega obdobja.
Začetek zbirnega obdobja je v začetku novega meseca, konec pa ob koncu meseca oz. ko so vremenske razmere primerne za izvedbo storitve.

Za začetek smo omogočili samo naročanje termografskega snemanja za oceno energetske ustreznosti objektov in energetske učinkovitosti solarnih elektrarn ter aero-foto in -video snemanje. Za termografske storitve večjih območij nas kontaktirajte preko elektronske pošte podpora@aeroklik.si.

Delo s karto


Za svoje delo spletna aplikacija AeroKlik uporablja karto sistema Google Maps.

Upravljamo jo z vgrajenimi kontrolami (levo) za
 • premikanje
  (levo, desno, gor, dol),
 • približevanje in oddaljevanje
  (+, -),
 • spreminjanje tipa karte
  (zemljevid, satelit).

in z dodatnimi gumbi (desno):

gumb za premikanje in približevanje karte;
Ko je izbran ta način, ima miškin kurzor obliko roke, gumb pa je oranžne barve.
Če z miško kliknemo na karto, miškin gumb zadržimo in miško premaknemo, bo karta sledila premiku miške, dokler gumba ne sprostimo. Če na karto kliknemo dvakrat zaporedoma (dvoklik), se bo karta na mestu klika približala.

gumb za resetiranje prikaza karte;
S pritiskom na ta gumb se prikaz karte vrne v začetno stanje. Vsi vnosi se ohranijo.

gumb za označitev objekta za izvedbo termografskega aerosnemanja za izdelavo energetske analize;
Ko je izbran ta način, ima miškin kurzor obliko križca, gumb pa je v barvah termografske analize.
Če z miško kliknemo na karto, se karta približa, centrira na kliknjeno mesto, na karto se postavi marker in odpre se forma za vnos.

gumb za naročanje aero-video posnektov;
Ko je izbran ta način, ima miškin kurzor obliko križca, gumb pa je oranžne barve.
Če z miško kliknemo na karto, se karta približa, centrira na kliknjeno mesto, na karto se postavi marker in odpre se forma za vnos.

gumb za naročanje panoramskih aero-foto posnektov;
Ko je izbran ta način, ima miškin kurzor obliko križca, gumb pa je oranžne barve.
Če z miško kliknemo na karto, se karta približa, centrira na kliknjeno mesto, na karto se postavi marker in odpre se forma za vnos.

gumb za naročanje vertikalnega aerosnemanja (ortofoto);
Opcija je v izdelavi.Na karti so z barvnimi krogci označeni objekti, ki so že bili posneti ali pa še čakajo na izvedbo snemanja. Za novega naročnika so najbolj zanimiva "aktivna" naročila, saj so to tista, ki mu nižajo ceno storitve.
Nad karto se ob kliku na posamezno ikono izpiše njena funkcionalnost.

AERO-TERMOGRAFIJA


S pomočjo Aero-termografije, kjer uporabljamo posebno kamero, občutljivo na infra-rdeči (toplotni spekter) valovanja svetlobe, ki je očesu nevidna, iz zraka posnamemo celotno področje ali posamezne objekte. Nato z analizo posnetkov, ki temeljijo na izmerjenih temperaturnih razlikah, določimo verjetne napake na posameznih objektih.

Več o Aero-termografiji si preberite na straneh podjetja Aerovizija d.o.o.Za naročanje izdelave termografskih slik za oceno energetske ustreznosti moramo najprej določiti objekt (stavbo) za izmero. To lahko naredimo na dva načina:
 • v vnosno polje na levi strani karte vnesemo poštni naslov objekta in pritisnemo gumb "Poišči na karti". Na karti se bo na lokaciji objekta pojavil marker z vnosno formo. Preverimo, če je označeni objekt pravi. Če rezultat iskanja ni bil pravilen, marker zbrišemo s pritiskom na košek znotraj forme za vnos in postopek ponovimo z bolj natančnim poštnim naslovom (npr. namesto "Celjska 5" je bolje "Celjska cesta 5") ali z drugim postopkom. Tudi če je bil rezultat iskanja objekta neuspešen, uporabimo drugi postopek.

 • na karti najprej uporabimo gumb za premikanje in približevanje karte in z več dvokliki na mesto objekta karto približamo do te meje, da lahko razberemo lokacijo objekta. Zdaj uporabimo gumb za označitev objekta in s križcem kliknemo na objekt. Na mestu klika se bo pojavil marker z vnosno formo. Če ste izbrali pravi objekt, se bo v vnosnem polju izpisal pravilen poštni naslov objekta. Če naslov ni pravilen pomeni, da morate marker izbrisati s pritiskom na košek znotraj forme za vnos, poiskati pravi objekt in ga označiti.Ko je objekt označen, izmed ponujenih možnosti znotraj forme za vnos najprej izberemo vrsto označenega objekta, potem pa še njegovo velikost. Vnos potrdimo s klikom na   znotraj forme za vnos. Kasneje lahko vnesene podatke spremenimo s klikom na ustrezno ikono . Posamezen vnos objekta lahko zbrišemo s klikom na ustrezno ikono .

AERO-VIDEO snemanje
PANORAMSKO aero-foto snemanje
Oddaja naročila


Ko smo označili vsaj eden objekt, se pod seznamom izbranih objektov prikaže forma za vnos podatkov o naročniku. Poleg imena in naslova je potrebno označiti še, če želimo poleg snemanja termografskih slik še njihov odčitek in analizo.Datum izvedbe naročila je določen na konec meseca oz. ob prvem naslednjem vremensko ugodnem dnevu.

Naročilo shranimo in oddamo s pritiskom na gumb "Oddaj naročilo".

Oddal sem naročilo. Kaj zdaj?


Po oddaji naročila prejme naročnik email z opisom naročila in podatki za plačilo avansa. Naročilo postane namreč aktivno šele po plačilu avansa. Takrat tudi vaše naročilo zniža ceno ostalim aktivnim naročilom. Vsakič ko bo vplačan avans za novo naročilo, boste prejeli email z novimi, nižjimi cenami in nižjim zneskom za plačilo naročene storitve.

Če akontacije v petih dneh ne nakažete na naš transakcijski račun in s tem potrdite resnost vašega naročila, bo le-ta postal neveljaven.

O izvedbi naročila boste pisno obveščeni.